HL keramik logo sort - HL Keramik Glaserede fliser og uglaserede fliser

GLASEREDE FLISER OG UGLASEREDE FLISER


En guide til dig, der gerne vil blive klogere på fliser og klinker

har du spørgsmål?

kontakt os her

GLASEREDE FLISER ELLER UGLASEREDE FLISER?

Hvilken overflade skal mine fliser have?

Keramiske fliser består af brændt ler og stenprodukter. Ler- og stenblandingen sammensættes nøje alt efter, hvilken flise, der skal produceres. Ler har mange fantastiske egenskaber. Ler fastholder sin form, når det tørres, og bliver meget stærkt og permanent hårdt, når det brændes ved høje temperaturer.


Ler er derfor et fantastisk materiale til produktion af fliser og klinker. I fliseproduktionen forarbejdes ler og sten og males til et meget fint granulat, hvor leret opdeles i små, afrundede partikler. I denne proces renses leret for urenheder, herunder kalk, for at sikre et stærkt slutprodukt. Når granulatet

blandes med vand, egner det sig til at blive lavet til fliser og klinker.


Fliserne formes og presset under et enormt tryk - des hårdere tryk, des mere komprimeret en flise. Når man har en meget komprimeret flise, har flisen også en lav vandkoefficent. Generelt set kan man sige, at jo hårdere, flisen er presset, des mindre diffusionsåben.


Keramiske fliser kan opdeles i glaserede fliser og uglaserede fliser. Og hvorfor så det?

ÅBNINGSTIDER SHOWROOM (lager)

Mandag– torsdag: 8–17 (7-16)

Fredag: 8–18 (7-16)

Lørdag: 9–12 (lukket)


“Hos HL Keramik er vi specialister i fliser og klinker"


KVALITETS FLISER

Vi forhandler udelukkede 1. sorteringsvarer af den bedste kvalitet.

LÅN EN FLISEPRØVE

Lån en GRATIS fliseprøve med hjem - det mener vi er god service.

PROFESSIONEL RÅDGIVNING

Vi mener, den grundige vejledning danner rammer for det rigtige flisevalg.

30 DAGES RETURRET

Vi tilbyder 30 dages returret på lagervarer.

Glaserede fliser

Hos HL Keramik har vi et meget bredt udvalg af glaserede fliser. En glaseret flise er en keramisk flise, der har fået påført en glasur, før den brændes.


En glaseret flise får under produktionen først en underglasur, der sikrer, at fugten ikke trænger ind i skærven af flisen, og herefter sprayes og trykkes den endelige glasering på flisen.


Skærven er som oftest lavet af ler, men der findes også keramiske fliser, der er lavet på kvast stenmel. Keramiske fliser, gennemfarvede fliser og lerfliser kan alle fås med en glasering – du kan altså få keramiske fliser lavet på forskellige typer af ler og stenmel med forskellige typer af overflader og med forskellige glaseringer.


Ler, glasur og brænding afgører tilsammen om flisen er egnet til gulv, væg eller begge dele. Glaseringen kan være mat, blank, glat eller rustik.


Med en glaseret flise sikrer du dig en meget stærk og rengøringsvenlig overflade, der er nem at vedligeholde.

UGLASEREDE FLISER

Uglaserede fliser findes i forskellige varianter. Uglaserede fliser er, som navnet antyder, fliser uden en glasering. Her skelner man typisk mellem natursten, teglsten og keramiske fliser.


Hos HL Keramik forhandler vi primært keramiske uglaserede fliser lavet på ler og stenprodukter. Der findes mange forskellige typer af

ler, som kan blive til et væld af forskellige fliser og klinker.


En keramiske uglaseret flise er fremstillet af hårdtpresset stenmel, hvilket gør fliserne meget stærke. De uglaserede fliser består af det samme materiale hele vejen igennem flisen. Flisens overflade er derfor den samme som selve skærven – man taler om at fliserne er gennemfarvede. Keramiske uglaserede fliser er meget stærke og har som oftest en slidstyrke 5, hvilket tillader, at fliserne kan anvendes på hårdt belastede områder med høj trafik i både inde- og uderum.


Uglaserede keramiske fliser produceres som oftest i mindre størrelser og har et ensartet udseende. Du kan derfor ikke få uglaserede fliser med marmor look eller terrazzo look. De uglaserede fliser består af materialet selv og er derfor

meget ærlige i udtrykket.


Andre typer af uglaserede fliser er terracotta fliser, travertin fliser og ægte terrazzo fliser. Disse flisetyper er også meget stærke, men dog samtidig påvirkelige overfor fugt, fedt og slitage. Disse flisetyper kan man forsegle for at forhindre pletter og synlig slitage. Fliserne tåler ikke syreholdige rengøringsprodukter.


Du kan blive klogere på terracotta fliser, travertin fliser, terrazzo fliser og marmor fliser herunder. Disse fliser fås alle som både keramiske fliser og som natursten.

STORT UDVALG AF FLISER OG KLINKER

Lad dig inspirere blandt vores mange forskellige fliser og klinker

HL Keramik tilbyder dig

altid Personling rådgivning

HL Keramik Kolding Magnus Christensen - HL Keramik Glaserede fliser og uglaserede fliser

Hos HL Keramik er vi vilde med fliser og klinker.

Vi er en specialforretning med mere end 50 års eksistens. Uanset hvilket projekt du har, står vores medarbejdere klar til at give dig den rette og professionelle rådgivning.

Hos HL Keramik er vi overbeviste om, at den grundige vejledning og rådgivning danner rammerne for det rigtige flisevalg. Vi er bevidste om, at et flisevalg formentlig er en løsning, du skal omgive dig med i mange år.


Hos os får du et udvalg af

Mange forskellige stilarter

HL Keramik fliser og klinker

I vores showroom i Kolding, Jelsvej 7, har vi en stor udstilling med et bredt udvalg af fliser, klinker, baderumsmøbler og glasløsninger til hele boligen.

Vores udstilling afspejler tidens trends og tendenser - men vi har også fokus på at vise et bredt og alsidigt sortiment, der passer ind i alle hjem.


Vil du gerne høre mere?

Kontakt os

Har du spørgsmål til dit kommende flisevalg, vores sortiment, brug for hjælp til opmåling eller andet? Så er du velkommen til at benytte dig af kontaktformularen her på siden.

Du kan ligeledes finde alle vores kontaktoplysninger på siden kontakt.

* Vi deler ikke dine personlige oplysninger med nogen.

Du kan læse vores privatlivspolitik her.